Ontdek jouw opties voor een melkopschuimer

De dag starten met een kop koffie wordt nog aangenamer wanneer je kiest voor de beste kwaliteit koffie. Een van de onmisbare accessoires hierbij is een melkschuimkannetje. Hiermee voeg je de melk toe aan je koffie en creëer je de beste koffie: of het nu gaat om een cappuccino of een latte macchiato. Een goede melkkan maakt het mogelijk om heerlijke koffie te bereiden. Melkkannen zijn er genoeg, maar het is wel belangrijk om voor goede kwaliteit te kiezen. Hoe ben je verzekerd van de beste keuze? Hier vind je een overzicht van de punten om op te letten.

1: Let op het materiaal van de melkopschuimer

Kijk in de eerste plaats altijd naar het materiaal voordat je een melkkannetje gaat bestellen. De ideale melkopschuimer is gemaakt van RVS: dit materiaal is niet alleen hygiënisch en praktisch in gebruik en schoonmaken, maar zorgt er ook voor dat de melk de juiste temperatuur krijgt.

2: De wand mag niet te dun zijn

Let ook op de wanddikte van het melkschuimkannetje. Deze mag niet dikker zijn dan 1,3 mm. De dikte van de wand is belangrijk vanwege de temperatuur van de melk. Doordat de wand minder dik is, kun je goed aanvoelen wanneer de melk de juiste warmte heeft bereikt. Hierdoor voorkom je dat de melk te heet wordt: dit zorgt ervoor dat de koffie minder lekker is. Een te dunne melkkan kopen heeft dan ook invloed op de kwaliteit van je koffie.

3: Dit is de juiste inhoud voor jouw melkkannetje

De correcte inhoud van de melkkan is afhankelijk van de hoeveelheid koffie die je maakt. Voor 1 tot 2 cappuccino’s heb je een melkkan nodig met een volume van 0,35 tot 0,5 liter. Een melkkan van 0,5 tot 0,70 liter is ideaal voor 2 tot 3 cappuccino’s. Voor 3 tot 6 cappuccino’s kies je voor een melkkan met een volume van 0,7 tot 1,0 liter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *