Kinderboeken tekenaars

Kinderboeken: Leuke verhaaltjes! Kinderboeken: tekenaars

Een illustrator is minstens net zo belangrijk, zo niet belangrijker voor een kinderverhaal dan een schrijver. Omdat kinderen nog geen grote taalontwikkeling hebben doorgemaakt, spreken tekeningen en prenten veel meer tot de verbeelding dan veel of abstracte woorden. Daarom is het erg belangrijk dat je tijd en aandacht besteedt aan het uitkiezen van degene die de illustraties voor je boek gaat verzorgen. En dat kan niet zomaar iedereen. Een boek voor kinderen illustreren vraagt meer dan gewoon goed kunnen tekenen.

Wat weten kinderboeken tekenaars?

Zoals een juf meer moet weten dan hoe je iets moet uitleggen, moeten kinderboeken tekenaars ook weten hoe ze meer moeten doen dan alleen een potlood goed kunnen hanteren. Ze moeten onder andere weet hebben van het gebruik van kleuren, materiaal, vormen en compositie. Daarnaast moeten ze zich natuurlijk goed kunnen inleven in de belevingswereld van kinderen. Een goede tekenaar is dus niet zomaar iemand die een mooie schets kan maken. De kennis die een illustrator opdoet voor zijn werk is een combinatie van vaardigheden, theoretische kennis, eigen creativiteit en een affiniteit met kinderen. Daarnaast moeten ze ook een neusje hebben voor taal: de tekeningen die ze maken, moeten ook goed kloppen bij de intentie van de tekst van de schrijver.

Creativli Design en een opdrachtgever

Creativli Design werkt in opdracht van een schrijver: er is al een tekst geschreven waar nog mooie tekeningen bij moeten komen. Er wordt heel goed gekeken naar de opbouw van het verhaal en de bijbehorende personages. Daarnaast is het afzonderlijke woordgebruik erg belangrijk. In een boek waar maar weinig woorden in staan, heeft elk woord een functie. Dat ene woord kan het verschil maken tussen een grote of een kleine tekening. Er wordt met werkelijk alles uit de geschreven tekst rekening gehouden voor het beste resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *