De gaafste vintage lamp: een bunkerlamp

Bij vintage lampen denken wij eigenlijk meteen aan bunkerlampen. Deze simpele lampen kon je vinden in bunkers en vind je nog vaak een de buitenkant van een huis als soort buitenlamp. Een bunkerlamp is een simpele lamp die in veel kamers past en dus ook bij veel stijlen past. Vintage komt weer op in de woontrends en lampen zijn daar een groot onderdeel van. De kleine, maar toch erg functionele en belangrijke onderdelen van een kamer maken de kamer sfeervoller en verlichten het als het donker wordt. Vintage lampen maken de kamer nog net iets unieker en rustieker.

Een bunkerlamp past in elke kamer

Bunkerlampen, ook wel bully lamp genoemd, zijn lampen die je vroeger in de bunkers vond. Vintage staat namelijk voor iets dat 30 jaar of ouder is. Veel vintage spullen zijn gemaakt tussen de jaren 50 en jaren 80 en toen werd er veel gebruik gemaakt van bunkerlampen. Bunkerlampen zijn simpele lampen waar een rooster voorheen is gespannen. Origineel was dat ter bescherming, nu ziet het er gewoon gaaf uit. Door zijn simpelheid past een bully lamp in vrijwel elke kamer. Het is leuke extra verlichting in de woonkamer, bijvoorbeeld aan de wand. In een badkamer of slaapkamer is het ook niet misplaatst als sfeerverlichting en het is ook perfect als buitenlamp.

Koop de juiste bully lamp met onze hulp

Als je gaat shoppen voor een vintage bunkerlamp dan hebben wij een aantal tips voor je. Bedenk je sowieso eerst waar de lamp terecht komt. Het belangrijkste verschil hierin is of de lamp buiten of binnen komt te hangen. Daarnaast is het altijd goed de plek op te meten waar je de lamp wilt, zodat je zeker weet dat je een lamp binnen deze afmetingen koopt. Ga daarna de winkels afstruinen voor een lamp die binnen deze criteria valt. Dan krijg je een idee van het aanbod en wat je leuk vindt. Uiteindelijk zul je dan de juiste lamp vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *